Lume, lumeeee !

Atenție 1 !Acest blog este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Cu alte cuvinte, ridicați piatra criticilor virulente doar dacă sunteți fără de păcate. Atenție 2 ! Acest blog este o creație colectivă și conține, cum este si firesc, opinii care nu sunt totdeauna și pertinente. Și asta pentru că de la obiectiv la subiectiv este doar un mic pas. Facem eforturi să nu fim foarte des subiectivi. Dacă reușim este bine, dacă nu... asta-i viața. Avem opinii și asta-i bine. Dacă sunt și împărtășite, cu atât mai bine. Atenție 3 ! În final vă mai spunem doar atât: Dacă ceva nu vă place... călătorului îi stă bine cu drumul. Dar înainte de plecare mulțumiți-ne, că așa este civilizat, pentru faptul că v-am permis să răsfoiți acest blog.

joi, 13 iunie 2013

Haos, numele tau este guvernare

Haos cvasitotal in guvernul condus de V. Ponta. (Teama imi este ca-i regizat) Fiecare angajat, fie el ministru sau simplu sau nu, la Palatul Victoria sau in alte structuri subordonate, are propria sa viziune despre guvernare. Ultimul exemplu in aceste sens este Ordonanta de Urgenta care vizeaza impozitarea cu 85% a sumelor compensatorii pentru un reprezentant al statului care este elimiat dintr-un consiliu de administratie al unei companii, regii, agentii sau societati comerciale in care statul are reprezentanti. 
In Monitorul Oficial a fost publicat un alt text al ordonantei de urgenta, impozitandu-se cu 85% sumele obtinute prin compensatii la incheierea in avans a contractului la pausal. Si pentru reprezentantii statului si pentru cei ai societatilor private, desi, originalul (ordonanta emisa de guvern) presupunea taxarea doar a angajatilor statului. Motivul principal ar fi ca cei numiti in functia de membri ai CA, printr-un contract incheiat cu compania, regia etc, prevede plata unor sume uriase - compensatorii - la eliminarea din functie. Sume care nu de putine ori depasesc cu muuuult un milion de euro. Taxa se numeste sugestiv: taxa pe obrazul gros.
Dar, intreb eu, nu s-a stiut pana acum? Onor conducerea guvernului nu a avut cunostinta? Pana acum de ce oare nu s-a masurat cu micrometrul grosimea obrazului unor angajati ai statului care, in mod firesc, sunt eliminat pentru ca sunt incompetenti. Cine dracu isi da afara competentii, professionistii?
Dintr-o data, Ponta a vazut soriciul substantial de pe obrazul reprezentantilor statului. Si in loc sa-i fi sanctionat de indata ce sunt eliminati (motivul? incompetenta si de ce nu prejudicii aduse statului prin prestatia lor in respectivele consilii de administratie), a tolerat un asemenea contract de incasare a sutelor de mii de euro, chiar milioane, in vreme ce grosul populatiei chitaie de foame.
Retineti ca nu se cere renuntarea la un asemena gen de contract, ci doar se impoziteaza. Adica, la bugetul statului se vireaza ceva mai mult decat "parnosul" (spaga) pe care respectivul o da in stanga si dreapta ca multumire pentru sinecura.
Sa revenim la Ordonanta de Urgenta.
Victor Ponta vrea sa ne spuna ca nu a mancat usturoi si nu-i pute gura. Poaae nu a mancat usturoi inainte de a se intalni cu Cancelarul Germaniei A. Merkel, dar in afacerea asta nu-i chiar asa de imaculat.
Acum a declansat o ancheta sa afle cum de s-a publicat in Monitorul Oficial un alt text al ordinantei care viza taxarea reprezentantilor statului nu si pe cei ai privatilor, cum este firesc la urma urnelor. Ce mare rahat de ancheta trebuie sa faci? In doua ore afli unde-i scurt-circuitul si cine-i vinovatul.
Eu, ceva mai scormonitor ca altii, as dori sa stiu daca textul dat spre publicare poarta sau nu semnatura primului ministru. Si atunci ne lamurim definitiv care a fost manevra.
Imediat dupa constatare Ponta, in loc sa se lamenteze jalnic, ar fi trebuit sa dea o noua O.U care sa anuleze O.U publicata in M.O.
Intreb si eu, pentru ca nu ma pricep. Publicarea in M.O. a unui act normativ care nu exista in realitate sau nu este in concordanta cu ce s-a stabilit in sedinta de guvern sau nu are gir oficial, devine executoriu si produce efecte juridice valabile?
Asadar, pana la finalul anchetei, care se va termina in coada de peste, Ponta sa dea o O.U de anulare a impostoarei O.U publicata in M.O si sa republice O.U valabila.
Chestia este, dragul meu cititor, ca si Ponta si altii au mers pe burta ca este apa mica. Daca se prinde cineva o vor da pe angajatii care-si fac de cap, daca nu... sanatate la neamurile lor.
Ca vorbeam de haos. Ce spuneti de scandalul din cadrul Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, unde presedintele CNAS il acuza pe presedintele Traian Basescu de practici mafiote prin numirea in CA a fostului sef al CNAS, Laurentiu Duta, eliminat cu suturi in cur si acuzat ca fiind artizanul crizei citostaticelor? Noul presedinte al CNAS ameninta cu boicotul, concretizat prin neconvocarea sedintei CA in care sa se ia act de numirea presedintelui. E clar ca Basescu l-a mai lovit inca o data sub centura pe "naivul" pisic Ponta. Pactul de coabitare sa traiasca! Dar noul presedinte CNAS cu ce drept se pune contra, neconvocand sedinta CA? Raspuns: cu dreptul celui ce vietuieste intr-un sat fara caini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu